12UY0079-5 ÖN BÜRO YÖNETİCİSİ SEVİYE 5 ULUSAL YETERLİLİĞİ

AMAÇ:
Yeterliliğin amacı, Konaklama sektöründe Ön Büro Yöneticisi mesleğini yapan/yapmak isteyen adayların, bu Mesleği Uluslararası standartlarda yapabilmek için sahip olmaları gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri belirlemek, güvenilir ve tarafsız bir şekilde ölçme-değerlendirmesonucu belgelendirmelerini sağlamaktır. Ayrıca bu yeterlilik, bu mesleği yapmak isteyen kişilere, mesleğe ilişkin eğitim ihtiyacı konusunda rehberlik etmektedir.
ZORUNLU BİRİMLER
12UY0079-5/A1 Ön Büroda İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre ve
Kalite Yönetim Sistemi
12UY0079-5/A2 Ön Büro Organizasyonu ve Temel Mesleki
Kavramlar
12UY0079-5/A3 Ön Büro Operasyonu
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Yeterliliğin ölçülebilmesi için adaya A grubu zorunlu yeterlilik birimlerde tanımlanan tüm başarım ölçütlerini karşılayacak
şekilde teorik sınav, A3 yeterlilik birimi için uygulamalı sınav olmak üzere 2 aşamalı sınav uygulanır. Uygulama gerçek bir ön büro ortamında veya gerçek ön büro koşullarının oluşturulduğu bir ortamda gerçekleştirilir. Ön Büro Görevlisi (Seviye 4) Yeterlilik Belgesine sahip olan adaylar, (P1) Uygulama Sınavından muaf olacaklardır. Sınav sonuçlarının geçerlilik süresi sınav tarihinden itibaren 1 yıldır. Herhangi bir birimden başarısız olan aday bu süre içerisinde başarısız olduğu birimlerin sınavına yeniden girme hakkına sahiptir.
BELGE GEÇERLİLİK SÜRESİ

33 Yeterlilik belgesi 5 yıl süreyle geçerlidir

12UY0079-5 ÖN BÜRO YÖNETİCİSİ SEVİYE 5 ULUSAL YETERLİLİĞİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön
Sohbet Başlat
Niko Akademi Canlı Destek
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabiliriz?